Foto: SVT

Tomtejoggen drog in över 17 000 till julinsamling

Publicerad

17 304 kronor. Så mycket joggade örebrotomtarna in till Stadsmissionen under lördagen.

– Vi är jätteglada, så mycket hade vi inte vågat hoppas på, säger Christer Hansson på Svenska kyrkan, i ett pressmeddelande.

Tomtarna, som bestod av frivilliga löpare, betalade en avgift på 50 kronor vardera. Resten av pengarna samlade man in i form av gåvor.

– Insamlingsdelen byggde på tomtarnas egna anmälningsavgifter och på att andra – vänner, familj, arbetskamrater – skulle vilja peppa och heja på tomtarnas initiativ, genom att swisha en gåva. Att då få in över 17 000 kronor känns smått otroligt, säger Jenny Holmberg på svenska kyrkan, i pressmeddelandet.

Arrangemanget genomfördes för att belysa barn som lever i ekonomisk utsatthet och pengarna ska gå till Stadsmissionens arbete ”Varje familj räknas”. Tomtejoggen i Örebro arrangerades av Svenska kyrkan, Sensus studieförbund, City Örebro och Örebro Stadsmission.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.