• Viktigt meddelande:

    Det brinner i ett övergivet slakteri i södra delen av Hultsfred i Kalmar län med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar. Läs mer

De styrande partierna i Karlskoga, med Tony Ring (M) i spetsen, har haft möte med sina kollegor i Degerfors kommun om Karlskoga lasarett. Foto: SVT

Tony Ring (M) kräver svar från regionen – vill säkra Karlskoga lasaretts framtid

Publicerad

Under gårdagen hölls ett möte mellan de styrande partierna i Karlskoga och Degerfors kommuner. På agendan stod en önskan om året runt-öppet på Karlskoga lasarett.

Sedan fyra år tillbaka har delar av verksamheten på Karlskoga lasarett stängt under sommaren på grund av personalbrist. Tisdagens möte mellan de styrande partierna i Karlskoga och Degerfors syftade till att undersöka om det finns en enighet i frågan om året runt-öppet på lasarettet dem emellan.

– Vi ville se om vi kunde få till ett samförstånd mellan partierna, och vi är helt eniga om att vi vill ha öppet året runt på lasarettet här i Karlskoga, säger Tony Ring (M), kommunstyrelsens ordförande i Karlskoga.

Vill ha möte med regiondirektören

Nästa steg blir att få till ett möte med regiondirektören Rickard Simonsson, och ska enligt Tony Ring (M) även Lindesberg och Kristinehamns kommuner vara med.

Kommunerna vill då ha svar på vad som hänt med den utredning som startades i januari 2018 med syfte att undersöka möjligheterna till året runt-öppet på Karlskoga lasarett. Enligt Tony Ring (M) är den fortfarande inte klar, och inget är sagt om när den förväntas bli det.

– Mötet med kommundirektören blir en möjlighet för regionens högsta ansvarige att förklara hur man tänkt nu när man gått ut och sagt att BB i Karlskoga ska vara stängt i sommar, trots att utredningen inte är klar.

”Jättestor fråga”

När mötet blir av är inte bestämt. För frågan om lasarettet oroar Tony Ring (M).

– Absolut, det gör det. Det är en jättestor fråga för oss här i vår del av länet, så det här mötet är en möjlighet för oss att få svar svart på vitt.

Karin Sundin (S) förklarar varför BB måste stängas under sommaren i Karlskoga. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer