Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hans Erik Andersson är besviken på kommunen avverkat träd på Franciskuslunden. Caroline Löfmarck på kommunen menar dock att man inte har kunnat göra på något annat vis.

Avverkning förstörde djurkyrkogård: ”Tyvärr har vi inte kunnat göra på ett annat sätt”

Uppdaterad
Publicerad
Förstörda gravstenar, lyktor och prydnader. Trädavverkning i området har gjort att delar av djurkyrkogården Franciskuslunden inte är igenkännbar.
– Jag är hemskt ledsen att vi rört upp så många känslor här, men det blir en risk att ha mycket döda träd i ett område där människor vistas, berättar Caroline Löfmarck som är skogsförvaltare på Örebro kommun.

Granarna på djurkyrkogården Franciskuslunden har blivit angripna av skadedjuret granbarkborren. Därför har Örebro kommun valt att avverka träden men i kuppen mot granbarkborren har kyrkogården rivits med – vissa kan inte ens hitta sina djurs gravstenar.

Får kritik

Hans Erik Andersson som är vice ordförande i Franciskuslunden berättar att många av deras medlemmar är förtvivlade.

– Lite försiktigare kunde de ha varit, tycker han.

Caroline Löfmarck som är skogsförvaltare på Örebro kommun menar dock att det inte skulle varit möjligt. Oavsett vilket metod som använts hade utkomsten blivit densamma.

Hör mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer