Foto: TT

Trafik vid skolor ett allt mer oroande problem

Uppdaterad
Publicerad

Rektorer på 36 grundskolor i länet har svarat på hur de ser på trafiken kring deras skola, och över hälften är oroliga för att en allvarlig trafikolycka ska inträffa.

Det är försäkringsbolaget If som för tolfte året genomför en undersökning där rektorer för grundskolor får besvara frågor kring motortrafik i skolans närområde.

I Örebro län ser en tredjedel av rektorerna att trafiken runt om skolorna har ökat de senaste tre åren och över hälften är oroliga för att en allvarlig trafikolycka ska inträffa. Inte ens tre procent upplever att trafiken minskat.

Vad gäller trafiksäkerheten upplever drygt hälften att det är ett problem, men bara en tredjedel har varit med om att en incident eller olycka inträffat under deras tid på skolan.

De största orsakerna anses vara en ökning av trafiken i och med att allt fler föräldrar kör sina barn till skolan, samtidigt som man tycker att hastigheterna är för höga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.