Svår trafikolycka utanför Lindesberg

Uppdaterad
Publicerad

En allvarlig olycka med bil och en lastbil inträffade på onsdagen norr om Lindesberg. Fordonen ska ha frontalkrockat på väg 50 i höjd med Fornaboda travbana. Vägen är på torsdagsmorgonen fortsatt avstängd i norrgående riktning.

Olyckan inträffade strax före klockan 19 på onsdagskvällen. Två personer var inblandade i olyckan, föraren av lastbilen ska enligt polisen vara fysiskt oskadd.

I övrigt är skadeläget oklart i nuläget. Enligt polisen har fordonen frontalkolliderat.

– Det är en allvarlig olycka, mer kan jag inte säga just nu. Vi har två patruller på plats, sade polisens presstalesperson Mats Öhman, på onsdagskvällen.

Avstängd hela kvällen

Trafiken var under kvällen helt avstängd i båda riktningarna och under torsdagsmorgonen är det fortsatt avstängt i norrgående riktning. Bärgningsarbetet är besvärligt, enligt polisen.

Trafiken leds om via väg 68 från Lindesberg mot Skinnskatteberg och sedan väg 233 mot Kopparberg. Trafikverkets prognos är att vägen ska kunna öppna kl 07.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.