Bilen kom körande norrifrån och fick sladd på släpet, som halkade över på fel körbana. En annan bil åkte då upp på släpet och landade på den första bilen. Foto: Andreas Ericson /SVT

Trafikolycka med flera fordon – bil landade på annan bil

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid på lördagen kom ett larm om en trafikolycka på riksväg 50 vid Hällabacken, strax norr om Lindesberg.

Larmet kom klockan 11.54. Olyckan inträffade i Hällabacken höjd med Ölsjön.

– En bil som transporterade en annan bil på ett släp kom åkande norrifrån. I backen har släpet fått sladd och kommit över på fel körbana. En bil som kom från Örebrohållet kolliderade då med släpet och hamnade sedan ovanpå den bil som fanns på släpet, säger Patrik Andersson, insatsledare på Nerikes Brandkår.

Foto: SVT Design

Fem personer förda till sjukhus

Sammanlagt skall åtta personer och en hund färdades i bilarna. Men samtliga är ute ur fordonen.

– Fem personer har förts till sjukhus för kontroll, säger Patrik Andersson.

Skadeläget för de inblandade är oklart, men enligt räddningstjänsten är informationen de fått att det skall röra sig om lindriga skador.

Räddningstjänsten arbetar vid olycksplatsen i Hällabacken där en bil hamnade på den andra vid kollisionen. Foto: Andreas Ericson

SVT:s reporter som befann sig i området har sett två ambulanser med påslagna blåljus åka från platsen.

Totalstopp

Enligt Nerikes brandkår kommer det att vara totalstopp i trafiken under minst en timme.

Sex bussar med hockeysupportrar från Örebro på väg till kvällens SHL-match i Leksand sitter fast i trafikstoppet, som beräknas pågå till klockan 13.15.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.