Trafikolycka RV 50 – stopp i norrgående körfält

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka inträffade klockan åtta på lördagsmorgonen på RV 50 strax söder om Hallsberg. Det är en lastbil och två personbilar som kolliderat. Vägen stängdes av helt i norrgående riktning under lördagsförmiddagen.

– Det är fyra personer inblandade i olyckan, alla är ur sina fordon och det lät som att alla är oskadda. Det är extremt halt och glansis på platsen, säger Nina Begallo, SOS Alarm som svarar för Räddningsregion Bergslagen, på lördagsmorgonen.

Lastbilen hamnade på sned intill ett dike i samband med olyckan och står enligt räddningstjänsten illa till. Under bärgningsarbetet dirigeras trafiken om till väg 627 och 529.

Enligt Trafikverkets prognos skulle vägen öppna igen klockan elva, men vid lunchtid meddelade verket att det kommer vara tillfälliga begränsningar förbi olycksplatsen fram till ungefär klockan 14 på lördagseftermiddagen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.