Föraren i personbilen klarade sig mirakulöst utan allvarligare skador, enligt polisen. Foto: Christian Vargahed

Traktor och personbil i kraftig kollision

En personbil kolliderade med en traktor med släp i Kumla strax efter halv nio på tisdagkvällen. Kollisionen var kraftig och bilen blev totalförstörd.

Det var vid klockan 20.42 som larmet kom om en kollision som skett mellan en personbil och en traktor i korsningen av väg 529 och Västra Drottninggatan i Kumla.

– Det var en kraftig kollision som har skett mellan en bil och en jordbrukstraktor som transporterade säd, säger Ulf Jacobsen, inre befäl vid Nerikes brandkår.

Två fullastade släp

Traktorn hade två fullastade släp kopplade. Det har stundtals varit totalstopp i trafiken vid olycksplatsen.

– Traktorn körde på väg 529 i riktning mot Örebro och personbilen kom på väg 542, det vill säga från Kumla. Traktorn har uppfattat det som att bilen stannat, vilket den inte gjorde. Traktorn har då kört över huven på personbilen som har dragits med en bit under traktorn, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

LÄS MER: ”Alla trodde jag var död” – Jonas klev oskadd ur bilvraket

Klarade sig mirakulöst

Föraren i personbilen, som blev totalförstörd, fördes till sjukhus för kontroll, men ska enligt polisen klarat sig utan allvarliga skador.

– Han fick åka med i ambulans till USÖ med lättare sårskador, enligt vad patrullen fått till sig, säger Jan- Åke Sjöström.

Traktorföraren klarade sig utan skador och behövde inte uppsöka sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer