Mikael Wahlberg, regionalt skyddsombud på Transportarbetareförbundet, vill att plexiglas eller barriärskydd ska sättas in i medlemmarnas fordon. Foto: Nick Strömgren/SVT

Transport kräver förarskydd mot droppsmitta

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Wahlberg, regionalt skyddsombud på Transportarbetareförbundet, vill att plexiglas eller andra skydd mot droppsmitta installeras i taxi- och färdtjänstbilar som kör för regionen.

– Vi vill ha ett fullgott skydd mot coronasmitta för de taxiförare som jobbar i Region Örebro län. På andra håll i landet har man installerat barriärskydd eller plexiglas mot droppsmita, säger Mikael Wahlberg.

Regionen menar i sin tur, med stöd från företagen som de upphandlar tjänster av, att de redan gjort tillräckligt.

Coronaviruset i Örebro län

Behövs inte

– Begäran kommer lite sent. Vi tycker att de åtgärder vi redan vidtagit räcker, säger Staffan Juliusson, enhetschef för Serviceresor hos Länstrafiken.

Mikael Wahlberg har nu skickat in en begäran till Arbetsmiljöverket för att plexiglas eller barriärskydd ska sättas in i fordonen. Han menar också att det hade gått snabbare om regionen och företagen som äger fordonen gått med på fackförbundets begäran. Då hade inte facket behövt kontakta Arbetsmiljöverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet