Foto: Transportstyrelsen

Transportstyrelsen säger nej till hastighetssänkning

Uppdaterad
Publicerad
En bygdegårdsförening i Ljusnarsberg har i flera omgångar försökt få till en hastighetsbegränsning på väg 233. Nu har både Läns- och Transportstyrelsen sagt nej till förslaget.

Finnfalls bygdegårdsförening vill sänka hastigheten på väg 233 i Ljusnarsbergs kommun, från 70 kilometer i timmen till 50 kilometer i timmen. Ansökan har gällt 200 meter av vägen vid Norra Finnfall och 200 meter vid Kölsjö station.

Anledningen till att föreningen vill få till en hastighetssänkning är att man tycker att vägen är farlig på grund av kurvor och dålig sikt.

Påkörda husdjur

I sin ansökan skriver man att husdjur har körts på och att turister inte känner till farorna med vägen.

Men vare sig Polismyndigheten, Trafikverket eller Ljusnarsbergs kommun stöttade förslaget.

”Endast sex olyckor”

Det gjorde inte heller Länsstyrelsen som avslog förslaget, bland annat med motiveringen att vägen är belägen utanför ett tätbebyggt område, väl skyltad samt att endast sex olyckor ägt rum på vägen sedan år 2003.

Inte aktuellt med hastighetssänkning

Föreningen valde att överklaga beslutet till Transportstyrelsen.

Men Transportstyrelsen går på Länsstyrelsens linje och menar att förhållandena på de aktuella vägsträckorna inte motiverar en begränsning av den högsta tillåtna hastigheten.

Kan inte överklagas

Förslaget avslogs därför av högsta instans i ordningen och kan således inte överklagas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer