Brottet ska ha ägt rum i lördags kväll. Foto: TT

Tre anhållna för grovt vapenbrott i Baronbackarna

Uppdaterad
Publicerad

Tre män i åldrarna 20-25 år har anhållits misstänkta för grovt vapenbrott i Baronbackarna, Örebro, under lördagen. Vad brottet består i vill polisen inte gå in på.

Under söndagen meddelade polisen att ett grovt brott utreddes i Örebro, något som Nerikes Allehanda var först med att berätta. Brottet ska ha ägt rum på lördagskvällen, men vad det rör sig om ville de inte kommentera.

Under måndagen meddelar polisen att det rör sig om ett grovt vapenbrott som skett i trakterna kring Baronbackarna i Örebro.

Två av de tre anhållna männen greps under natten till söndagen och den tredje på söndagseftermiddagen. Hur de ställer sig till misstankarna är oklart.

– Det vet jag inte och det är inte säkert att jag hade gått ut med den informationen även om jag visste, säger polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

Enligt Stefan Dangardt finns det inga fler misstänkta i ärendet än de som anhållits.

– Inte vad jag känner till, nej.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.