Tre män anhållna misstänkta för dieselstölder

Uppdaterad
Publicerad

Sent på lördagskvällen larmades polis om att personer varit inne på ett industriområde i Örebro och stulit drivmedel från motorfordon. Tre män kunde senare gripas och har nu anhållits, misstänkta för dieselstölder.

Larmet kom klockan 23.18 på lördagskvällen. Polisen fick via ett telefonsamtal uppgiften om att personer rörde sig inne på ett företags område i Pilängen i Örebro och där misstänktes stjäla drivmedel från arbetsmaskiner.

En polispatrull stoppade strax därefter en personbil med tre män och i bagageutrymmet fanns flera dunkar som var fyllda med diesel. Männens skor var leriga och koppling gjordes därmed till den plats där stölderna skett.

I bilen fanns även utrustning som styrker polisens misstanke om att de varit ute för att stjäla drivmedel. Fordonet togs i beslag, de tre männen som är mellan 30 och 50 år greps av polisen. De anhölls senare av åklagare efter förhör och misstänks nu för stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.