Tre attacker mot väktare i Lindesberg på kort tid

Uppdaterad
Publicerad

De senaste dagarna har väktare blivit utsatta för både stenkastning och skadegörelse inom samma område i Lindesberg. Så sent som på tisdagskvällen fick en väktare föras till sjukhus efter att någon kastat en sten genom väktarbilens bilruta.

Det var vid 23.15-tiden på tisdagen som väktaren attackerades vid Stadsskogsvägen-Vesslingegatan. Personen fick föras till sjukhus med sårskador, enligt polisen.

Även i måndags kväll utsattes en väktare vid stenkastning vid Stafettgatan-Torphyttan. Flera personer under 15 år kastade sten mot väktarens tjänstebil, enligt polisen. Vid det tillfället klarade sig väktaren utan skador.

Den tredje händelsen inträffade under natten till tisdag i Brodalen-området. Där skar någon sönder och repade däck på en väktarbil.

– Det är väldigt allvarligt naturligtvis. Väktare är en oerhört viktig part för oss, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i Region Bergslagen, om händelserna.

Polisen rubricerar händelserna som misshandel samt skadegörelse. Lindenytt var först med att rapportera om de tre väktarincidenterna.

Ingen person har gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.