Foto: SVT

Tre personer åtalas för grov misshandel av äldre par

Publicerad

Ett äldre par misshandlades och rånades i Örebro i november 2019. Nu åtalas tre personer vid Örebro tingsrätt misstänkta för en rad brott, bland annat grov misshandel.

Det var den 19 november 2019 som ett äldre par misshandlades och rånades av tre personer som senare kunde gripas av polis. Det rörde sig om två män i 20-årsåldern och en tjej i 15-årsåldern som senare anhölls av åklagare.

Nu åtalas trion vid Örebro tingsrätt misstänkta för en rad brott som utförts mot paret som är i 80-årsåldern och som fördes till sjukhus efter händelsen.

Sparkade den liggande mannen

Enligt stämningsansökan skall de tillsammans och i samförstånd misshandlat mannen genom att knuffa, sparka eller fällt mannen till marken och därefter fortsatt sparkat mot huvud och kropp.

Mannen ådrog sig flera skador, förutom svullnader och sår fick han skador bland annat på revben, på fotled och ett öga.

Grov misshandel

Åklagaren yrkar på grov misshandel för samtliga eftersom de inblandade ”visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att våldet utdelats av flera gärningspersoner” samt det faktum att våldet fortsatt mot en äldre person som låg ned på marken.

En av männen åtalas dessutom för rån och misshandel av kvinnan, som han ska ha knuffat till marken och vid tillfället ryckt ett halsband av.

De tre åtalas även för en rad andra brott, som skett vid andra tillfällen i Örebro under 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.