Johanna Furberg, biträdande smittskyddsläkare inom Region Örebro län, berättar att det inte kommer gå ut några lokala rekommendationer att plugga hemma efter sportlovet. Foto: Enana Alrafidain/SVT, Fredrik Sandberg/TT

Trots andra regioners råd: Inga hemstudier i Örebro efter sportlovet

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagseftermiddagen meddelade Region Örebro län att de avstår från att rekommendera länets högstadieskolor och gymnasieskolor att hålla distansundervisning efter sportlovet.

Det var i början av veckan som flera regioner gick ut med rekommendationerna att låta både högstadie- och gymnasieelever plugga hemifrån då det finns oro för en ökad smittspridning i samband med sportlovsveckorna.

Under torsdagen har smittskyddet i regionen haft möte med länets skolchefer och kan nu berätta att de inte tänker gå ut med några liknande lokala rekommendationer i Örebro län.

På Karlsängskolan i Nora har man däremot valt att förlänga distansundervisningen, på grund av den ökade smittspridningen i kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet