Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Enligt Siw Lunander (S) kan utredningen vara klar under nästa år. Men exakt när den blir klar beror på hur det går med den pågående skolutredningen i kommunen, säger hon. Foto: Beatrice Emmerik/SVT, Fredrik Sandberg/TT

Trots vallöftet – utredning om ny idrottshall i Hallsberg inte klar

Publicerad

Socialdemokraterna i Hallsbergs kommun gick ut och lovade att tillsätta en utredning om behovet av en ny idrottshall i kommunen. Men trots att det gått tre år sedan valet är utredningen fortfarande inte klar.

Det var i samband med valet 2018 som Socialdemokraterna gav löftet. Efter valet fick fritidschefen i uppdrag att utreda idrottshallsfrågan.

Det som saknas är en fullstor hall för både träning och täving. Nu ska den tillförordnade fritidschefen fortsätta arbeta med att se över behovet hos föreningarna.

– Vår förra fritidschef såg inte så stora behov, men då är det under pandemin. Det går inte riktigt att jämföra. Det har varit stängt och ungdomarna har inte kunnat idrotta som vanligt, säger Siw Lunander (S) som är kommunalråd och ordförande i bildningsnämnden i Hallsbergs kommun.

Det troligaste nu är att kommunen kommer att göra en utbyggnad på en skola, enligt Siw Lunander. Framför allt tittar kommunen närmare på möjligheterna att göra det på Långängsskolan eller Stocksätterskolan.

I klippet: Hör Siw Lunander berätta mer om varför det tar tid med utredningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer