Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan kan du höra mer från Sven-Olov Daunfeldt bland annat om vad han tror krävs för att Sverige ska komma ur den rådande lågkonjukturen. Foto: SVT

Tufft år väntar för Örebros företagare enligt Svenskt näringslivs chefekonom

Uppdaterad
Publicerad

2023 ser ut att bli ett tufft år för många företag i länet. Det visar färska siffror från Svenskt Näringslivs företagspanel, där ett stort antal företag gett sin ekonomiska lägesbild.

– Det ser väldigt dystert ut för Örebro län i de här mätningarna, säger Svenskt Näringslivs chefsekonom Sven-Olov Daunfeldt.

Under torsdagen var Svenskt näringslivs chefekonom Sven-Olov Daunfeldt i Örebro för att presentera konjuktursprognosen för några av Örebros företagare.

– Den tuffaste utmaningen nu är att ekonomi är så mycket psykologi så att bryter vi inte det här nu så riskerar det att bli en nedåtgående spriral där vi hamnar i en djupare och djupare lågkonjunktur, säger Sven-Olov Daunfeldt.

Snabbare i Örebro än riket i stort

Örebro län sticker ut enligt Svenskt näringsliv.

– Det som sticker ut i Örebro tycker jag är företagens upplevda risk att dem kommer behöva varsla de kommande sex månaderna, säger Svenskt Näringslivs chefsekonom Sven-Olov Daunfeldt.

Translink ORY AB:s platschef i Örebro kommenterar läget i videoklippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Otto Nyängen, platschef vid Translink ORY AB i Örebro avvaktar just nu när det gäller rekryteringar med anledning av konjunkturläget. Men inga varsel väntar just nu, säger han. Hör mer i videoklippet. Foto: Viktoria Kvarnbrant /SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.