Rynninge IK, Grenadjärvallen. Foto: Monika Bruhn/SVT

Tufft ekonomiskt läge för Rynninge IK – riskerar uteslutning ur serien

Publicerad

Det ekonomiska läget för fotbollsklubben Rynninge IK är tufft. Om situationen inte löser sig riskerar a-laget i division 1 att missa sin bortamatch i Boden vid midsommar, vilket skulle betyda en uteslutning ur serien.

– Det är skarpt läge för tillfället, säger sportchefen Kristoffer Näfver, om klubbens ekonomiska situation.

– Det är inte så att det skett över en natt, det har varit ett problem under en längre tid, nu ligger fakturor som inte kan betalas, då är det ju illa. Det har gått så långt att vi behöver få in snabba pengar för att överleva.

Klubben har startat vad de kallar en kriskampanj för att rädda upp situationen och bygga något hållbart i framtiden. Det som ligger närmast till hands är att lösa resan till a-lagets kommande bortamatch i Boden. En lång resa vid midsommar, som måste betalas.

– Vi har ju en resa vi ska åka på vid midsommar. Kan man inte spela bortamatchen blir man uteslutna ur serien, det vore katastrof, det kan absolut bli ett faktum om det inte händer något.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.