Kif Örebros nedflytt till elitettan har fått ekonomiska konsekvenser. Foto: Cathrine Gustavsson

Nedflytt till elitettan hårt slag för KIF Örebros ekonomi

Uppdaterad
Publicerad

Säsongen för KIF Örebro är ekonomiskt en av de tuffaste någonsin. I samband med degraderingen från damallsvenskan har föreningen tappat mycket intäkter.

När KIF Örebro åkte ner från damallsvenskan till elitettan blev de negativa effekterna för ekonomin stora. Det har bland annat inneburit minskade bidrag och ekonomiskt stöd. Föreningen klev dessutom in i 2018 med en skuld på över en och en halv miljon kronor efter negativt rörelseresultat.

–  Vi är i en situation där vi har en svag likviditet och vi har ju ett behov av ökade intäkter för att klara året, säger Charlotta Nordenberg, som är KIF Örebros ordförande.

Tvingats göra åtstramningar

Föreningen har tvingats göra åtstramningar bland annat när det gäller lönekostnader då utbetalningar för augusti månad har fått skjutas upp. De har även gått ut och vädjat om bidrag och ekonomiskt hjälp för att kunna få ekonomin på fötter igen.

Föreningen satsar på avancemang till damallsvenskan till 2019. På sin hemsida skriver de att spel i elitettan även 2019 bedöms vara omöjligt på grund av de ekonomiska förutsättningarna.

– Klart alla vill tillbaka i högsta serien, det skulle betyda jättemycket för staden, men också en möjlighet att kunna stärka upp vår organisation. Det viktiga är att vi får det här att fungera. Vi har höga ambitioner men sätter ingen extra press, säger Charlotta Nordenberg. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.