Hör Tim Prince som är platschef på Storstenshöjden, berätta om vädrets påverkan på anläggningen. Foto: Martin Wik/SVT

Tufft väder för skidanläggningen – nu stängs längdspåren

Uppdaterad
Publicerad

Den milda vintern är inte gynnsam för de som föredrar att snöra på sig pjäxor och ge sig ut i skidspåret.

På onsdagen stängde anläggningen Storstenshöjden skidspåren för längsåkning, sedan tidigare är även slalombacken stängd.

Storstenshöjden som ligger utanför Örebro hade hoppats på att kunna öppna anläggningens skidbackar för utförsåkning i samband med jullovet. Men så blev det inte, och ännu är det tomt i backen.

– Vi har hunnit lägga en del snö på backen men inte tillräckligt för att öppna. Jag tror det behövs två till tre dygn med kyla för att få ihop något, säger Tim Price, som är platschef.

Längdspåren har däremot varit öppet sedan nyår, för åkning på en sträcka av 500 meter. Men under onsdagen togs beslutet att stänga även för längdåkarna. Att inte ha öppet längdspåret vid den här tiden är ovanligt sent för säsongen.

– Vi var tvungna att stänga idag på grund av vädret. Det har inte varit tillräckligt med snö kvar helt enkelt för att hålla öppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.