Stor sökinsats när två barn försvann i Karlskoga

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagseftermiddagen försvann två barn i närheten av vatten i Karlskoga. Barnen eftersöktes av polis, räddningstjänst samt ambulans och hittades efter drygt en timme.

Vid 15.17 under söndagen fick SOS-alarm in uppgifter om att två barn under tio år hade försvunnit. Larmet var ett drukningslarm eftersom barnen hade försvunnit i närheten av vatten.

– Alla som förvunnit i närheten av vatten larmas som drukningslarm. Men det finns inga tecken på att de är i vattnet, säger Hans Lindblom som svarar för räddningsregion Bergslagen.

Återupphittade

Enligt Torbjörn Roos på polisen fanns aldrig någon brottsmisstanke bakom försvinnandet. Eftersökningarna pågick i närområdet där barnen försvunnit och hittades efter en dryg timme.

– De kom springandes i närområdet där, det var ett stenkast från där de bor, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.