Simon Åström, klubbchef ÖSK. Foto: Peter Comstedt/SVT

Två bekräftade fall av covid-19 inom Ösk fotboll

Uppdaterad
Publicerad

Ösk fotboll i Örebro meddelar att klubben fått två bekräftade fall av covid-19. De två personerna har milda symptom och hålls isolerade.

Enligt klubben är de två smittade personerna medarbetade inom dem sportsliga verksamheten och hela klubben följer nu de restriktioner och riktlinjer som finns, både Folkhälsomyndighetens och Svensk Elitfotbolls.

– Alla riktlinjer som framtagna säger att alla matcher ska genomföras med symptomfria spelare och personal. Det finns rigorösa säkerhetsregler som vi följer och vi kommer genomföra följande matcher med symptomfri personal precis som andra ska göra, säger Simon Åström, klubbchef och vd.

Testar vid symptom

I dagsläget har de alltså två bekräftade fall, men spelare och medarbetare testas kontinuerligt.

– De här två personerna har testats i närtid, runt helgen helgen som var. Vi har de senaste veckorna haft både medarbetare och spelare som testat sig eftersom det är mycket förkylningar som går, och då ska man testa och hålla sig hemma tills man fått svar. Det har skett både innan och efteråt, men vi har inga fler bekräftade fall.

Personerna som smittats har isolerats och om fler personer visar symptom kommer dessa att isoleras och testas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet