Misstänkta vapentjuvar backade in i polisbil – åtalas för sabotage mot blåljusverksamhet

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett inbrott i höstas, där flera jaktvapen stals, försökte polisen ingripa mot två män i en misstänkt bil. I stället backade männen in i polisbilen och polismännen fick kasta sig ner i ett dike.

De två männen, en 33-åring och 40-åring, ska ha tillsammans den 26 oktober i trakterna mellan Nora och Karlskoga gjort inbrott och stulit bland annat fem jaktvapen, ljuddämpare, kikarsikte och ammunition.  

När en polispatrull senare försökte stoppa männen backade de istället in patrullens polisbil. De två poliserna, som sökt skydd bakom bilen, hann skynda sig ner i ett dike och klarade sig utan skador. 

Männen åtalas nu bland annat för grov stöld, grovt vapenbrott och grovt sabotage mot blåljusverksamhet. Dessutom åtalas en av männen och en annan man i 40 års åldern även för att ha hanterat en hemmagjord bomb samt en handgranat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.