Fyra personer åtalas i Örebro tingsrätt. Foto: Johannes Weckström /SVT

Två män attackerades med kniv på öppen gata – tre män åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Det var i september i år som två män överfölls och knivhöggs flera gånger i området Skranta i Karlskoga. Tre män åtalas nu misstänkta för försök till mord efter vad åtalet beskriver som en oprovocerad attack.

Enligt åtalet ska de tre misstänkta männen, som är mellan 15 och 25 år gamla, försökt att döda de två brottsoffren genom att tillsammans gå till oprovocerad attack mot de två männen med knivhugg, sparkar och slag. Händelsen utspelade sig i september i området Skranta i Karlskoga.

De misstänkta männen ska ha knivhuggit sina offer flera gånger. I åtalet står det att ett av offren fick sju hugg och den andra mannen flera hugg, varav ett potentiellt livshotande hugg i höger lunga.

”Särskild hänsynslöshet och råhet”

Våldet ska främst ha riktats mot offrens överkroppar och eftersom åklagaren menar att samtliga tre gärningsmän använt sig av ett livsfarligt vapen har de visat särskild hänsynslöshet och råhet.

Två av de misstänkta förnekar brott, medan en av dem medger att han hamnat i bråk med ett av offren, men nekar för brotts anklagelsen.

På en av knivarna hittade polisen spår av både en av de misstänkta gärningsmännens blod och även blod från ett av offren.

De tre männen är sedan tidigare kända av polisen och misstänkta för andra brott.

Fick hjälp att hålla sig gömda

Även en fjärde person, en kvinna, åtalas i samband med händelsen, misstänkt för skyddande av brottsling. Kvinnan ska ha hjälpte de tre misstänkta att komma undan, och sedan låtit dem gömma sig i en stuga. Hon ska ha skjutsat dit dem och försett dem med mat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.