Foto: Johan Nilsson /TT

Två män gripna misstänkta för grovt vapenbrott

Uppdaterad
Publicerad

Vid 15-tiden på tisdagseftermiddagen greps två män i Vivalla misstänkta för bland annat grovt vapenbrott. De misstänks även ha misshandlat en kvinna i närheten av Vivalla centrum.

Under tisdagseftermiddagen får polisen uppgifter om att det råder en hotfull stämning på en folkhögskola i området Vivalla i Örebro.

– Det här är en rörig historia. Vi får larm om att det är oroligt på en folkhögskola och att någon är ute efter någon annan. Strax därefter ska en kvinna misshandlats i närheten av centrum, säger Tommy Lindh, presstalesperson hos polisen region Bergslagen.

Vittnen har gjort gällande att det vid något tillfälle uppvisats ett pistolliknande föremål.

– I de samtal vi för med vittnen kan vi utredningsmässigt lägga ihop ett och ett genomför senare en husrannsakan i en bostad i Vivalla. Där grips två män som misstänks för grovt vapenbrott och grov misshandel, alternativt misshandel, säger Lindh.

En av männen anhölls vid 18-30-tiden av åklagare med hänvisning till misstankarna om vapenbrott. Den andra mannen som är i dryga 30-årsåldern släpptes senare, men misstankarna mot honom kvarstår.

Kvinnan i fråga fördes till sjukhus med smärtor i magen. Inget skjutvapen skall ha avlossats i samband med händelsen, uppger polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.