Interpol efterlysta två män som är misstänkta för dödsskjutningarna i Vivalla. Foto: SVT

Två män internationellt efterlysta för dödsskjutningarna i Vivalla

Uppdaterad
Publicerad

Två män som är häktade i sin frånvaro misstänkta för dödsskjutningarna i Vivalla är nu efterlysta internationellt av Interpol.

Det har gått en och en halv månad sedan två personer mördades i Vivalla.

Den 3 augusti häktades två män i sin frånvaro, en i 20-årsåldern och den andra i 30-årsåldern, på sannolika skäl misstänkta för mord.

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Båda männen är sedan tidigare kända av polisen och dömda för ett flertal brott. En av de två avlidna männen ska också ha varit inblandad i en tidigare gängkonflikt i bostadsområdet.

Mannen i 20-årsåldern har tidigare dömts för bland annat vapenbrott. Den äldre av männen finns under 19 avsnitt i belastningsregistret. Han är tidigare dömd för narkotikabrott och vapenbrott.

Internationellt efterlysta

För att bli internationellt efterlysta krävs att man är häktad i sin utevaro.

Misstankarna mot de båda männen kvarstår och båda är fortsatt på sannolika skäl misstänkta för dödsskjutningarna i Vivalla den 3 juli.

Vid skjutningarna skadades även en tredje man vars tillstånd var stabilt efter händelsen.

Polisen har utrett händelsen som två fall av mord och ett fall av försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Mer i ämnet