En person avled natten mot onsdagen efter skottlossning i Vivalla i Örebro. Foto: Jennie Wahlgren / SVT

Tidigare anhållna för dödsskjutning släppta på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

De två män som tidigare suttit anhållna misstänkta för medhjälp till mord i samband med onsdagens skjutning i Vivalla har släppts på fri fot. Enligt åklagaren kvarstår misstankarna mot dem.

De misstänkta är två män i 20-25-årsåldern som anhölls kort efter att den skjutne mannen avlidit på sjukhus. Misstanken var av den lägre misstankegraden och gällde medhjälp till mord.

Åklagaren meddelade under fredagen att männen släppts på fri fot, men att misstankarna mot dem kvarstår, något Nerikes Allehanda först rapporterade om.

Dödsskjutning i Vivalla 2021

– Jag har helt enkelt gjort det för att det saknas grund för häktning, säger åklagaren Andreas Ekengren till SVT Nyheter Örebro.

Har ni några andra misstänkta?

– Vi kommenterar i allmänhet inte om det finns några andra misstänkta. Vi bedriver den här utredningen brett. Det jag kan konstatera är att ingen annan sitter frihetsberövad, säger Andreas Ekengren.

Åklagaren vill inte kommentera eventuell motivbild eller vad som lett fram till mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Vivalla 2021

Mer i ämnet