Kostymrepetition av Madama Butterfly som sattes upp sommaren 2017. Foto: Tilal Altaib/SVT

Två operor på Skäret i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Nästa år firar Opera på Skäret 15-års jubiléum och i samband med det blir det två operaverk nästa sommar. Operan Don Carlo av Giuseppe Verdi spelas på stora scenen och Kärleksdrycken av Gaetano Donizetti framförs på lilla scenen. Det här är första satsningen för att spela mer opera för en större publik

– Med ett breddat utbud vill vi ge fler operaälskare, både i Sverige och utomlands, en god anledning att besöka Opera på Skäret, säger Sten Niclasson, operachef.

William Relton från Storbritannien kommer att ansvara för regin i Don Carlo och dirigenten blir Michael Balke från Tyskland. Båda har tidigare medverkat i uppsättningar på Opera på Skäret.

I slutet av november sker auditions där 130 sångare från hela världen har anmält sig till för att provsjunga för rollerna i Don Carlo och Kärleksdrycken. I början av 2018 kommer sångarna att presenteras.

– Den senaste treårsperioden har vi sett en trettioprocentig ökning av publiken. Med ett bredare utbud hoppas vi på att de närmsta åren få se en liknande utveckling, säger Sten Niclasson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.