Foto: SVT

Två personer hotades med järnrör och rånades på kontanter

Uppdaterad
Publicerad

Sent på lördagen utsattes två personer för ett rån i Vivalla. Tre män kom enligt uppgift till polisen fram och hotade dem med ett järnrör och tvingade till sig kontanter.

Klockan 23.17 på  lördagskvällen larmades polis om ett rån som skett på en gata i bostadsområdet Vivalla i Örebro.

– Det är en person som ringer och säger att hans två kompisar har blivit rånade av tre gärningsmän som beskrivs med signalement. En av dem har varit beväpnad med ett järnrör. Personerna som rånades har bland annat blivit av med kontanter till ett värde av ett tresiffrigt belopp, säger Kenneth Johannesson, kommunikatör vid polisen region Bergslagen.

De målsägande ska ha fått ta emot slag mot ansiktet utdelat av en av rånarna, som var maskerad. Slagen skall dock ej ha skett med hjälp av järnröret, enligt polisen.

Gärningsmännen anlände till platsen i en silverfärgad bil som senare påträffades efter att polisen genomfört kontroller av flera fordon.

– I bilen fanns en man i 25-årsåldern som stämde in på signalement. Han har gripits, senare anhållits och är nu misstänkt för rån samt ringa narkotikabrott, säger Kenneth Johannesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.