Foto: SVT

Två poliser misshandlade i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

På måndagskvällen misshandlades två poliser i samband med ett bråk i de västra delarna av centrala Örebro. Skadorna blev så omfattande att de tvingades uppsöka sjukhus.

Två civila poliser som skulle utföra ett ingripande mot två misstänkta personer på Västra Vintergatan i bostadsområdet Rosta i Örebro blev misshandlade med knytnävsslag. Larmet om händelsen kom vid 20.22 på måndagskvällen.

– Det var en civil polispatrull på platsen som skulle göra ett ingripande mot två personer. I samband med det så ger de sig på poliserna med knytnävsslag. Den ena polisen fick svullnader och lite blessyrer i ansiktet och den andra har fått avvärjningsskador i en hand. Bägge har åkt till sjukhus för kontroll, säger Jan-Åke Sjöström vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Kort därefter när en stor polisinsats kallats till platsen grips en man i närheten som är född -99 och den andra personen, född -92 befann sig i en lägenhet i området.

– Vi tog oss in i lägenheten där personen befann sig och kunde gripa honom där vid 22-tiden, säger Jan-Åke Sjöström.

Insatsen på platsen avslutades vid 22.30-tiden. Mannen som är född -99 var frigiven på tisdagsmorgonen. Han misstänks för förgripelse mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

24-åringen har anhållits under natten. Han misstänks för förgripelse mot tjänsteman och våld mot tjänsteman.

På tisdagsmorgonen hade poliserna lämnat sjukhus. En av dem ska ha fått en fraktur i handen enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.