Polisen har ännu ingen misstänkt gärningsman gripen för rånen. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Två rån på äldreboenden i länet senast dygnet

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen blev en kvinna på ett äldreboende i Örebro bestulen på ett guldsmycke. Nu på torsdagsförmiddagen rapporterar polisen om en liknande incident på ett äldreboende i Kumla.

Båda händelserna rubriceras som rån.

Det första rånet inträffade vid 18.30-tiden under onsdagskvällen. Enligt uppgifter på polisens hemsida är offret en nästan 100-årig kvinna som fick sitt guldsmycke avslitet av en gärningsman som tagit sig in på äldreboendet genom ett fönster.

Det andra rånet inträffade under torsdagsförmiddagen i hissen på ett äldreboende i Kumla. Polisen skriver på sin hemsida att gärningsmannen följt efter kvinnan från en butik.

Utesluter inte koppling

Övervakningskameror i området kontrolleras nu av polisen.

– Vi håller på och sammanställer all information nu. Det här är inte okej och ska inte bli någon vana, det finns en kategori som inte har någon empati, säger Kenneth Johansson, som är polisens presstalesperson i polisregion Bergslagen.

Polisen har gått ut med ett signalement gällande en misstänkt gärningsman för onsdagens händelse. De utesluter inte att det kan röra sig om samma gärningsperson bakom båda rånen.

– Det finns några saker som inte stämmer överens men det går ju inte att utesluta att man gått hem och bytt kläder, säger Kenneth Johansson. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.