Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Ukrainsk militär på svensk mark

Publicerad

Idag får Sverige besök av det ukrainska försvaret som ska medverka på hemvärnsövningarna på Villingsbergs skjutfält.

Under besöket kommer man tillsammans med det ukrainska försvaret förklara hur det svenska hemvärnet är uppbyggt och hur utbildningarna går till. Därefter får det ukrainska försvaret även följa med ut i fält där Värmlands hemvärnsbataljon tränar enskild soldatsstrid, mineringar och använder sprängmedel.

– Från Örebro-Värmlandsgruppen sida är vi glada för att få visa upp vår verksamhet för vem än besökaren är. Vi ser det som ett erkännande för den utbildning som vi bedriver och för den förmåga som hemvärnsbataljonen i Örebro- och Värmlands län besitter, säger överste-löjtnant Bengt Fransson, chef för Örebro-Värmlandsgruppen, i ett pressmeddelande.

Besöket sker inom ramen för Försvarsmaktens arrangemangsplan för ömsesidigt samarbete och syftet är kunskaps- och erfarenhetsutbyte. Arbetet med planen för 2015 initierades för två år sedan och har efter tillåtelse från regeringen förhandlats fram mellan Försvarsmakten och det ukrainska försvarsdepartementet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer