Malek Alhashimi och Isaak Lårdh är två av ungdomarna som arbetat med konsttunneln. Foto: Beatrice Emmerik

Unga har skapat konsttunnel mellan Vivalla och Lundby

Uppdaterad
Publicerad

Tillsammans med konstnären Cecilia Jansson har åtta ungdomar smyckat en tunnel mellan Vivalla och Lundby med konst. På fredagen invigdes konsttunneln.

Projektet har drivits av Örebro konsthall i samarbete med Vivalla Trainstation, som är en mötesplats för digitalt skapande. Tanken är att verket ska spegla Vivalla som område och belysa olika samhällsproblem.

”Lärt sig samarbete”

Det är unga mellan 15 och 18 år som sommarjobbat med att smycka tunneln under tre veckors tid. Malek Alhashimi, 17 år, var en av deltagarna.

– Man har lärt sig att måla. Det är inget som jag har varit jättevan med. Man har också lärt sig samarbete och att på något sätt lyfta upp saker genom konst, säger han.

Lyfter aktuella ämnen

Till sin hjälp har ungdomarna haft konstnären Cecilia Jansson. Hon säger att de tänkt att tunneln kommer att finnas kvar i 50 år, och berättar hur de tänkt.

– Vad vill man se om 50 år? Vad är typiskt just nu?

Se konsttunneln och hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.