Foto: Anders Nord/SVT

Efter explosionen på Holmen – så jobbar polisen vidare med ärendet

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som anhölls misstänkt för bombdådet mot en strippklubb på området Holmen i Örebro ska förhöras så snart som möjligt, andra förhör ska analyseras och platsen ska undersökas av tekniker.

Efter en explosion som totalförstörde en byggnad i Örebro natten till onsdagen har polisen jobbat med stora resurser i stabsläge.

En man greps vid platsen och anhölls misstänkt för dådet, men han kunde inte förhöras under gårdagen på grund av skadeläget. Enligt polisens presstalesperson Tommy Lindh behövde mannen sövas och opereras, men ska under torsdagen kunna förhöras.

Explosion i Örebro

Arbetar brett

Polisen ska också analysera de förhör som de hållits med personer som har fastigheter i området. Olika uppgifter om kopplingar till både gängkriminalitet och andra explosioner i landet har kommit in.

Polisen bekräftar inte annat än att de utreder ärendet brett och att eventuella kopplingar till explosionen i Linköping utreds.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion i Örebro

Mer i ämnet