Åklagaren Louise Helleday behöver mer tid för att slutaföra sin utredning. Foto: SVT

Upploppet i Hallsberg – åklagare begär att misstänkta omhäktas

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen mot de personer som misstänks för inblandning i upploppet i Hallsberg är fortfarande inte klar. Nu begär åklagaren därför att samtliga sex misstänkta personer omhäktas.

Utredningen mot de sex personer som misstänks för våldsamt upplopp och försök till misshandel efter att ha kastat sten mot polisen på Alléskolan i Hallsberg fortsätter.

De misstänkta har nu varit häktade i två veckor, men utredningen är inte klar vilket gör att åklagaren vill att samtliga ska förbli häktade i ytterligare två veckor.

”Mycket som ska göras”

– Det finns fortfarande mycket som ska göras. Därför har jag begärt förlängd häktningstid, säger åklagaren Louise Helleday.

Häktningstiden går ut klockan 11.00 på torsdagen. Innan dess måste de misstänktas advokater ge besked om man kommer vilja pröva omhäktningen i en förhandling, eller om klienterna accepterar den.

Flera konflikter bakom upploppet

Louise Helleday berättar att utredningen går framåt och att man börjar kunna urskilja ett mönster kring vad som hänt och varför.

– Huvudorsaken verkar ha varit bråket som inträffade veckan innan. Men det är många inblandade och det finns lite olika konflikter som vi tittar på, säger Helleday.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

UPPLOPP I HALLSBERG

Mer i ämnet