Väg 50 avstängd efter lastbilsolycka söder om Askersund

Uppdaterad
Publicerad

En lastbilsolycka inträffade strax efter klockan 14 på tisdagen på väg 50 söder om Gärdshyttan i Aksersunds kommun. Vägen stängdes till en början av helt, men efter knappt två timmar öppnade det södergående körfältet. Norrgående trafik leddes om.

Enligt SOS Alarm som svarar för Räddningsregion Bergslagen körde en lastbil över vägbanan i motsatt riktning och in i en bergvägg. Räddningstjänsten var snabbt på plats och vägen stängdes till en början av i båda riktningarna.

Strax före halv fyra släpptes trafiken på i södergående riktning men räddningstjänsten arbetade då fortfarande med att få ut föraren. Enligt initiala uppgifter skulle personen vara fastklämd, men det är oklart om så var fallet.  

– Föraren är kvar i hytten och är vid medvetande. Det är oklart om personen är fastklämd eller inte och jag har inga uppgifter om skadeläget, säger Christina Hallin, polisens presstalesperson, vid 15.30-tiden.

Föraren fördes en stund senare till sjukhus med ambulanshelikopter.

Räddningstjänsten har stannat under kvällen för att röja upp och vägen öppnade helt igen strax före 20.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.