Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör partierna lyfta fram valets viktigaste frågor lokalt i Laxå. Foto: SCT

Här inleds valrörelsen i Laxå – skolan lyfts fram som hetaste frågan

Uppdaterad
Publicerad

Nu är valrörelsen igång på allvar i Laxå. I en gemensam valupptakt på centrumtorget mötte partierna under lördagen väljarna. SVT Nyheter Örebro passade på att fråga partierna vilken fråga som är viktigast i den här valrörelsen.

Med snart bara en månad kvar till valet mötte partierna i Laxå väljarna i strålande solsken. Och som så många andra valrörelser lyfts i år välfärdfrågorna fram som de allra viktigaste – men inte unisont.

– Skolan och omsorg i all ära, där jobbar majoriteten så gott de kan. Men för mig som sverigedemokrat så måste det satsas mycket, mycket mer på ytterområdena och alla dom som inte kan ta del av vare sig gatubelysning eller kommunala avlopp, säger Walle Åkerblad, representant för Sverigedemokraterna i Laxå.

MP: Viktigt med fler tågstopp

Miljöpartiet såg länge ut att stå utan representant i Laxå, men har nu en kandidat i form av Anders Pettersson.

– En fråga lokalt som är viktigt att försöka samarbeta för att få till är tågstopp i Hasselfors och Finnerödja, säger han.

Övriga sex partier hade stationer på centrumtorget – hör om deras viktigaste frågor i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2022 Örebro

Mer i ämnet