En del av ett vindkraftstorn hamnade i diket i samband med nattens singelolycka på väg 204. Foto: Emilie Pless /SVT

Lastbilsolycka – del av vindkraftstorn hamnade i diket

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot måndagen hamnade ett lastbilssläp lastat med en del till ett vindkraftstorn i diket på väg 204 mellan Fjugesta och Mullhyttan. Läckage av hydraulolja uppstod och räddningstjänsten fick åka till platsen och sanera.

Larmet om olyckan kom klockan 04:20 på måndagsmorgonen. Olyckan inträffade på väg 204 mellan Fjugesta och Mullhyttan i närheten av Kvistbro kyrka.

– Det är en trailerdragare som kört ner i diket och släpet har vält. I samband med det uppstod en läcka av hydraulolja. Räddningstjänsten har varit där och sanerat, men har lämnat, säger Malin Petterson, teamledare vid SOS-alarm vid 06.20-tiden.

Trailerdragaren stod uppe på vägen och blockerade det ena körfältet, enligt polisen.

– Det är en transport med delar till vindkraftverk som hamnat i diket. Trailerdragaren står på vägen och utgör ett hinder, men trafiken rullar på förbi platsen. Påverkan ska inte vara allt för stor, säger Tommy Lindh, pressinformatör vi polisen region Bergslagen.

Enligt Trafikverket var bärgningsarbetet delvis avklarat vid niotiden på måndagsmorgonen, men släpet låg ännu kvar vid sidan av vägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.