Björn Sundin (S) klipper bandet vid invigningen. Foto: SVT

Vältrafikerad gata åter öppen för trafik

Efter över ett års byggarbete är nu hela Trädgårdsgatan-Alnängsgatan åter öppen för trafik i Örebro. I morse invigdes den nyaste sträckan.

I september förra året påbörjades ombyggnationen av Trädgårdsgatan-Alnängsgatan i centrala Örebro. I etapper har ombyggnationen pågått och idag öppnades den sista av etapperna upp för trafik igen.

– Det känns jättebra, det blir ju jättefint det här, säger Björn Sundin, som är ordförande i Programnämnd Samhällsbyggnad, med ansvar för Samhällsbyggnadsområdet, en vecka till.

– Faktum är att är blev bättre än jag trodde och jag tror de flesta kommer tycka det, även om förändring är lite jobbig ibland. Nu blir det ju uppenbart för alla som kör här att det ryms lika många bilar och nu även cyklar. Då finns det även förutsättningar för att bilköerna blir lite kortare om fler väljer att cykla istället, säger han.

Grönskande stadsgata

Den sista etappen av Alnängsgatan, från Hamnbron till Södra Grev Rosengatan, påbörjades i slutet av augusti och nu är alltså hela sträckan öppen för trafik igen.

Målet med ombyggnationen är en grönskande stadsgata, med fordonstrafik i lägre hastighet och god framkomlighet för gång- och cykeltrafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer