En beväpnad man rånade på förmiddagen en datorfirma i Örebro. Foto: Monika Bruhn / SVT

Väpnat rån i Örebro – misstänkt cyklade från platsen

Uppdaterad
Publicerad

En elektronikbutik på Karlslundsgatan i Örebro ska enligt polisen ha rånats under onsdagsmorgonen. Personen ska ha lämnat platsen på cykel.

Det var strax efter klockan tio som polisen fick samtal om att en maskerad och beväpnad man gick in i elektronikbutiken på Karlslundsgatan i Örebro. Därefter ska personen försvunnit norrut på cykel.

– Det har varit ett rån här och gärningsmannen har sedan lämnat platsen och fått med sig visst stöldgods, sa polisassistenten Mohammad Farhat på plats.

Enligt polisens kommunikationsavdelning ska gärningsmannen ha burit på vad som liknat ett automatvapen.

– Vi vet ännu inte om det var det eller om det var en leksak eller atrapp, säger Stefan Dangardt, presskommunikatör.

Ingen skadad

Gärningsmannen ska ha fått med sig mobiler och datorer, men det är oklart till vilket värde.

– Vi har ingen gripen ännu, men spaningar pågår. Vi har en handfull polispatruller som jobbar med ärendet just nu säger Stefan Dangardt.

Det är ännu oklart hur många personer som befann sig i butiken vid rånet, men det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats fysiskt.

Om några muntliga hot utdelats vill polisen inte meddela.

– De detaljerna håller vi för oss själva än så länge, säger Stefan Dangardt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.