Hemköp på Mejeritorget i Örebro utsattes under torsdagsmorgonen för ett väpnat rån. Foto: Emilie Pless/SVT

Väpnat rån mot matbutik i Örebro – två gripna efter tips från allmänheten

Uppdaterad
Publicerad

Två män har strax efter klockan åtta på torsdagsmorgonen rånat en matbutik på Mejeritorget i Örebro. Polisen kunde vid 10.40 gripa två män som nu sitter frihetsberövade.

Männen ska, enligt polisen, ha lagt upp varor på kassabandet. Personal ska ha påpekat för männen att de inte lagt upp alla varor, varpå männen tagit fram en kniv.

– Sedan har då de här två männen, om jag förstått det rätt, plockat på sig sina varor och lämnat butiken, säger polisens presstalesperson Christina Hallin.

Brottsrubriceringen just nu är rån, men kan komma att ändras beroende på vilka uppgifter som framkommer.

– Rubriceringen är alltid en färskvara, så den kan komma att ändras, säger Christina Hallin.

Två gripna

Vid 10.40 på fredagsförmiddagen kunde polisen gripa två män som matchade det signalement som fanns på de båda rånarna. Gripandet kunde ske efter att de två misstänkta männen krockat med en annan bil på Norr i Örebro.

Männen smet från krocken, men polisen fick samtidigt in flera tips från allmänheten om en bil som framfördes vårdslöst i de norra stadsdelarna av Örebro.

– När den misstänkta bilen sedan beger sig norrut på riksväg 50 får en patrull kontakt med den, och efter ett kort förföljande stannar föraren bilen självmant på en mindre grusväg, säger Christina Hallin.

Polisen vill ha in fler iakttagelser

De båda männen är nu, förutom rånet mot matbutiken, misstänkta för en rad trafikbrott.

– Vi vill gärna få in fler tips från allmänhet som har sett en svart bil framföras vårdslöst på Norr, i Hagaby, Lundby eller Vivalla under förmiddag.

Tips kan lämnas till polisen på telefonnummer 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.