Örebro kommun hyllade vardagshjältar med fest

Publicerad

I Örebro kommun finns ungefär 1 500 personer som engagerar sig och hjälper dem som behöver extra stöd i vardagen. Under tisdagskvällen ville kommunen visa sin uppskattning för dessa vardagshjältar.

Uppskattningen visades i form av en festkväll. Kvällen arrangerades av Örebro kommun som ett tack för alla vardagshjältars insatser.

– Det är ett sätt för Örebro kommun att uppmärksamma alla dem som gör frivilliginsatser för att stärka vår välfärd, säger John Johansson (S), kommunalråd i Örebro kommun.

”Alltid roligt”

Alla som på något sätt engagerar sig på uppdrag av Örebro kommun var inbjudna. Det kan handla om allt från hjälp att ta hand om privatekonomi eller att ha en vän att ta en fika med till att vara familjehem eller jourhem åt ett barn eller en ungdom.

– Det är alltid roligt att få tillbaka och att man uppskattas för den tid man lägger ner, säger Jenny Hollstedt, en av kvällens hyllade hjältar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer