Begränsad verksamhet på Adolfsbergs vårdcentral. Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Tidigare driftstopp på Region Örebro län löst

Publicerad

Ett avgrävd kabel vid lunchtid under onsdagen fick långvariga konsekvenser för ett 15-tal mottagningar inom Region Örebro län i Örebro, Karlskoga och Lindesberg.

Enligt Region Örebro län hade verksamheterna problem med telefoni och nätverk vilket bland annat ledde till att det inte gick att skriva ut recept, ringa eller komma åt uppgifter i datorer.

– Vi sitter i möte just nu med ansvariga och hoppas att ha mer detaljerad inom kort, sa pressansvarig Sten Lundberg på Region Örebro län, på torsdagsmorgonen.

Att de drabbade verksamheterna är spridda över hela länet är precis som det är tänkt.

– Systemen är kopplade så att inte alla verksamheter ska drabbas på samma plats vid händelser som den här. Det handlar om att sprida riskerna.

Funkade igen vid 16-tiden

Enligt ett pressmeddelande från regionen berodde felet på att en kabel grävdes av redan under onsdagen vid lunchtid. Vid 16-tiden meddelade regionen att telefoner och digitala nätverk funkar igen, förutom på Mikaeli vårdcentral, där felsökning fortfarande pågår. Regionen meddelar att patienter som inte fått sitt besök kommer bli kontaktade för att få en ny tid. De som haft en bokad telefontid och inte blivit uppringda uppmanas boka en ny telefontid.

Tidigare under dagen uppgav regionen att det såg ut att bli en långvarig process att reparera skadan, på grund av det kalla vädret.

Region Örebro län listade på torsdagen de verksamheter som drabbats av driftstoppet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer