Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet: Hör regionstyrelsens ordförande Andreas Svahn (S) berätta mer om satsningen. Foto: Johannes Weckström/SVT

50 miljoner extra till vårdpersonal i länet

Uppdaterad
Publicerad

Vårdpersonal inom Region Örebro län får ett extra påslag i lönekuvertet från och med den 1 april i år. Det beslutade regionstyrelsen på tisdagen. Den totala satsningen är på 50 miljoner kronor, utöver den vanliga löneökningen, för viss personal.

Det är undersköterskor, specialistsjuksköterskor, vissa läkare och andra som arbetar vårdnära i sjukvården som kommer få ta del av extrapengarna i regionens budget.

– I budgeten för 2021 satsade vi, i den politiska majoriteten, 50 miljoner extra utöver det normala löneutrymmet. Jag är stolt över att vi nu kan fördela ut det till de medarbetare i sjukvården som sliter dag och natt. Jag är också stolt över att vi nu kommer ge samma generösa OB-tillägg oavsett om du är till exempel undersköterska eller sjuksköterska, säger Andreas Svahn (S), ordförande i regionstyrelsens arbetsutskott i ett pressmeddelande.

– Detta är en strategisk satsning för att göra sjukvården till en än mer attraktiv arbetsplats. Det handlar också om att säkra upp kompetensförsörjningen åren framöver, säger Torbjörn Ahlin (C), vice ordförande i regionstyrelsens arbetsutskott i samma pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet