Snart är det vår – åtminstone i de södra delarna av länet. Foto: Junge, Heiko/TT

Våren är nära – kan vara här inom ett dygn

Uppdaterad
Publicerad

Meteorologisk vår innebär innebär att dygnstemperaturen håller sig över noll grader i sju dygn. Det sjunde och avgörande dygnet är nu här – för en del av länet.

– Det hänger lite på hur det är idag. Prognosen säger att det ska vara en sådan temperatur idag också, det är nog möjligt att vi kan konstatera imorgon att den meteorologiska våren infallit, säger Lasse Rydqvist, SVT:s meteorolog.

Men det är lite knepigt, för skulle medeltemperaturen hålla i sig, då är datumet för vårens ankomst sju dygn bakåt, alltså den 13 mars.

– Det är bortsett från de norra delarna av länet där det var lite kallare den 15 och 16 mars. Men det skulle bli meteorologisk vår i de södra delarna.

Vädret framöver ser ut att bli milt, nästa vecka väntar enligt prognosen stabilt väder över landet. 

– Så det skulle kunna innebära att våren för de norra delarna inte heller ligger alltför långt bort, säger Lasse Rydqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.