Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ingierd Elmgren Hallinger bjuder på nostalgikickar, följ med på utställningen i klippet. Foto: SVT

Ingierd Elmgren Hallinger bjuder på nostalgi – visar upp julkalendrarna som aldrig går ur tiden

Uppdaterad
Publicerad

Julkalendrar har i årtioenden engagerat människor och intresset spänner över generationer. I Örebro delar samlaren Ingierd Elmgren Hallinger med sig av sin samling som slår rakt in i mångas hjärtan.

– Många känner igen sig och får nostalgiska kickar, säger hon.

Under helgen anordnades en julmarknad i Betel i Örebro. Och bland alla utställare bjöd Ingierd Elmgren Hallinger på den största nostalgiupplevelsen för besökarna.

För det räcker egentligen med att säga ”Teskedsgumman” så får många besökare något himmelskt i ögonen. Men också klassiska julkalendrar från senare 90-tal, som exempelvis SVT-produktionen ”Mysteriet på Greveholm”, är en av Ingiegerds personliga favoriter.

Tillsammans med en annan samlare, journalisten Rolf Johnsson, ställde hon ut sina julkalendrar under helgen. Julkalendrar som vi bland annat känner igen från radio och tv genom åren.

I klippet kan du få dig en nostalgikick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.