Besparingarna inom vård- och omsorg i Degerfors skapar oro. Foto: SVT

Varsel i Degerfors skapar oro: ”Hårt slag för de drabbade”

Uppdaterad
Publicerad

Fackförbundet Kommunal känner oro över de besparingar som ska väntar i Degerfors kommun. Totalt 30 medarbetare hotas av uppsägning inom kommunen, tio personer inom vård- och omsorg har redan blivit varslade. 

– Många är oroliga, säger Mikael Norell, huvudskyddsombud på Kommunal i Degerfors.

Degerfors kommun bromsar just nu sina utgifter för att få stopp på de skenande utgifterna – något som vi berättat om tidigare. Inom socialförvaltningen påverkas personal inom vård och omsorg, LSS och inom verksamheten för ensamkommande barn enligt Karlskoga Tidning. Dessutom kan det bli aktuellt med nedläggning av gruppboenden i den översyn som görs.

Inom äldreomsorgen kom beskedet som en tuff smäll.

– Många i personalen känner stor oro. Hittills har tio personer blivit varslade inom äldreomsorgen. Det är ett hårt slag för de drabbade, säger Karina Frantzén, undersköterska och fackombud.

Kommunal: ”Många undrar hur de ska räcka till”

Även Mikael Norell på Kommunal är bekymrad och känner oro för den personal som blir kvar inom de berörda verksamheterna.

– De som blir kvar är oroliga för hur de ska räcka till med mindre personal. Degerfors har tidigare haft en högandel personal per brukare jämfört med andra kommuner. Nu finns en oro när man hamnar lägre, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer