Kent Blom är platschef och vd på Meritor. Foto: Sophie Olsson Rahlén/Leonora Toplica/SVT

Varslade 300 om uppsägning – nu tvingas 43 lämna Meritor

Uppdaterad
Publicerad

Meritor i Lindesberg varslade först 300 anställda om uppsägning. Efter förhandlingar landade man i att 107 skulle sägas upp. Men nu har flera uppsägningar dragits tillbaka. Endast tre anställda kommer får lämna det aktuella datumet.

Meritor i Lindesberg tillverkar axlar till lastbilar och orsaken till varslet som meddelades den 17 juni i år var den kraftiga marknadsnedgången i samband med coronapandemin. Då varslade företaget 300 anställda om uppsägning, efter förhandlingar kom i september ett nytt besked att 107 skulle få gå den 22 december.

Men efter stigande kundordervolymer under hösten blir utfallet färre uppsägningar, 43 uppsägningar står kvar, resten har dragits tillbaka.

– Men bara tre får lämna den 22 december som det var framförhandlat tidigare. De allra flesta får vara kvar fram till semestern, sommaren 2021, säger vd:n Kent Blom.

Hur stor chans är det att deras uppsägningar också dras tillbaka?

– Det beror helt och hållet på vad som händer med covid-19. Vi ser fortfarande en jättestor oro på marknaden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer