Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Roland Sveder som bor på Brandtsvägen i Hällefors är van vid att det blir läckor i dricksvattennätet. Hör mer i videoklippet. Foto: SVT

Vattenläcka i Hällefors – invånare uppmanas koka dricksvattnet

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen upptäcktes en vattenläcka i dricksvattennätet i Hällefors. Kommunen uppmanar hushåll som är anslutna till nätet att koka sitt dricksvatten innan användning.

Det är vatten som avses användas för matlagning, dryck eller tandborstning som kommunen uppmanar ska kokas kraftigt i en till två minuter innan det används.

Okokt vatten kan användas till: personlig hygien, disk, klädtvätt, rengöring och spolning av toalett, skriver kommunen på sin hemsida.

Dricksvattnet stängdes av för vissa abonnenter på Brandtvägen, Heikevägen, Ramströmsvägen, Saxhyttevägen och Knuthöjden. Kommunen har ställt ut en tankkärra med nödvatten på Brandtvägen och Saxhyttevägen.

Reparationsarbetet inleds på onsdagsmorgonen. Prover på vattnet har tagits och klorhalten i nätet har tillfälligt höjts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.