Marie-Louise Forsberg Fransson har ännu ingen prognos för när telefonin ska fungera som vanligt igen. Foto: Pelle Råssjö / SVT

Vattenläcka i Örebro stoppar telefonin på Lindesbergs lasarett

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått nästan två dygn sedan Lindesbergs lasarett fick problem med telefonin. Ännu finns inget besked om när felen ska vara avhjälpta och problemet ligger i en serverhall 40 kilometer söderut – i Örebro.

Marie-Louise Forsberg Fransson är verksamhetschef på Region Örebro län och vet ännu inte när det kommer att gå att ringa ut från Lindesbergs lasarett igen. Under onsdagen gick det först inte att ringa in men det felet har åtminstone avhjälpts, något som na.se var först med att berätta.

Efter det har det blivit problem att ringa ut och internt.

– Nu har vi fått ta till reservutrustning för att kunna kommunicera internt och ha kontakt mellan ambulanser och akutmottagningen och den fungerar som tur är, säger hon till SVT Örebro.

Snabbt ställa om

Men inledningsvis beskriver hon läget som allvarligt.

– Det handlar bland annat om att snabbt kunna larma personer vid akuta hjärtstopp och så vidare. Våra sökare går utanför telefonnätet men oftast skickar man meddelanden som innebär att man ombeds ringa upp ett telefonnummer.

Men genom att snabbt ställa om klarade man även den kritiska fasen.

Vattenläcka i Örebro

Problemet med den trassliga telefonin råder varken hon eller någon annan över i Lindesberg. Det ligger nämligen i en serverhall ”någonstans i Örebro” där vatten har läckt in.

– Hur det har kommit in vet jag inte och alldeles nyss fick jag vet att det inte finns någon prognos för när felet är avhjälpt tyvärr. Man får vara tacksam för att så många anställda har privata telefoner men det här får vi så klart ta med oss i en utvärdering. Vid sådana här tillfällen inser man hur beroende vi är av tekniken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer